Telak Lackering  Börja här

Om Telak

Färg finns i våra hjärtan...

Vi är ett måleri som startade 2001 och med noggrannhet utför vi sprutmålning med kvalité.
Vi utför alla slags sprutmålning arbeten med stor yrkeserfarenhet till exempelvis: bostadsrättsföreningar, industri, kontor och privatpersoner.
Vi målar nästan allt man kan tänka sig av trä, stål och aluminium, som: ytterdörrar, innerdörrar, passbitar & foder, lister, köksluckor och möbler.
Det är mycket viktigt för oss att kunden är nöjd med arbetet vi utför.

Såhär gör vi på Telak!

Om dörren tidigare är sprutlackad

Först slipas dörren runt om med ett mellanfint slippapper. Det är viktigt att alla ytor slipas noga, så att den nya färgen får fäste. Slipningen görs för hand och med slipmaskin. Finns det skador på dörren så spacklas de nu. När spacklet har torkat och slipats ner så att det inte finns någon skarv mellan lagningen och dörren så är det dags för grundmålning. Grundfärgen fyller små ojämnheter i ytan. Den är ett måste för att få ett bra slutresultat. När grundfärgen har torkat slipar vi ytan tills den är helt slät med ett fint slippapper. Är dörren väldigt sliten så måste den grundas en gång till och då slipas den med ett mellanfint slippapper istället. När dörren är finslipad så sprutmålas den i vald kulör.

Om dörren tidigare är handmålad

Dörrar som är handmålade kräver mycket mer underarbete än fabriksmålade. Först måste penseldragen eller struktur slipas bort. Det kan vara riktigt tidsödande beroende på vilken typ av färg man använt sig av. Oljefärger blir aldrig riktigt hårda i ytan och gör att slippappret snabbt blir igengeggat. En sådan färg kan också vara känslig mot våra industrilacker. Det kan uppstå "krackeleringar" i lacken. För att undvika detta, använder vi först en speciell primer. Den fungerar också bra på dörrar som varit lackade med röd färg. Röd färg "blöder" igenom både grund- och toppfärg. Primern fungerar som ett stopp för detta. Sedan måste primern slipas innan vi kan lägga på första vändan med slipgrund. Efter det går det till på samma sätt som för en fabriksmålad dörr.

Våra Project 

Besök vår offertberäknare för att be om ett offer

Till vår offertberäknare